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Barbera d'Asti DOCG Le More Cascina Gilli
Descrizione
Barbera d'Asti DOCG Le More Cascina Gilli
Caratteristiche / Characteristics
Le More è una Barbera giovane e fresca, dal colore rosso intenso che, con il primo anno di maturazione, delinea i caratteristici riflessi granata. Il denso profumo vinoso introduce piacevoli sentori fruttati, tra i quali emerge la mora. Al palato si percepisce un sapore pieno, persistente e una sorprendente morbidezza.
Barbera, aƒer long years of oblivion, represents nowadays one of the most remarkable products of Piedmont wine making. A drastic lowering of yields has allowed to keep down the excessive acidity and to obtain a youg wine, with an intense ruby−red colour. its intense perfumes introduce pleasant fruity scents, among which blackberry prevails. It's a well structured wine with a bright acidity balanced by fruity flavours, dry, persistent. The tannic note is well perceptible but not intrusive. This wine stay in the bo1le for few years. We recommend that the wine is served at about 18˚. It complements hearty dishes of red meats, and aged cheeses.
Varietà: 100% Barbera
Grape variety: 100% Barbera
Vinificazione e afinamento: Acciaio Inox
Vinification and aging: Stainless Steel
Tipologia di terreno: Marna argillosa grigio−azzurra
Soil type: gray−blue clayey marl
Altitudine ed esposizione: 300 m s.l.m. − SO
Altitude and exposure: 300 m a.s.l. − SW
Sistema di allevamento: Guyot
System of cultivation: Guyot
Vendemmia manuale
Manual harvest
Vinicicazione / Vinification
Vinifichiamo le uve di Barbera con grande attenzione ad una pigiatura sofice ed a spostamenti delicati, utilizzando speciali vinificatori di nostra concezione. La fermentazione del mosto, con frequenti rimontaggi, si prolunga per una settimana ed avviene alla temperatura controllata di 28˚. L'afinamento viene fatto in botti di acciaio per mantenere inalterati i profumi del frutto ed avere così un prodotto facile da bere, anche se dotato di una struttura importante.
We make this wine from our Barbera grapes, with careful a1ention to carry out extreme soƒ pressing. The wine passes trought a special machinery developed by us for the mixing without pumps. The fermentation process takes one week to reach a temperature of 28˚. the maturation is carried out in steel barrels to exalt only the fruity perfumes.